Hogyan varázsolhatunk otthonos fészket szőnyegek segítségével?

Hogyan varázsolhatunk otthonos fészket szőnyegek segítségével?

Egy kis lakberendezési körtúrára indulunk most és a szőnyegeket helyezzük fókuszba. Méghozzá abból a szempontból, hogyan képesek ezek a pihe-puha és színes anyagok a legridegebb térből is otthont varázsolni. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen tárgyakkal, színekkel, formákkal, és természetesen anyagokkal vesszük körbe magunkat az élettereinkben.

Nagyban befolyásolják a közérzetünket, a hangulati ingadozásainkat és a komfortérzetünket. Ráadásul a szőnyegek esetében bőven elmondható, hogy a melegség, a biztonság és az odaadó szeretet sugárzik egy-egy jól kiválasztott darabból, ami szeretteink számára is sokat jelenthet.

Szőnyegek minden helyiségben

Bármilyen burkolat, bármilyen bútorozás, és bármilyen lakóhelyiség esetében van olyan szőnyeg, ami praktikus szemet gyönyörködtető megoldás lehet számodra és a családodnak. Rögtön a belépéskor kényelmi és praktikus megoldás egy lábtörlő és egy puha szőnyeg, melyek a cipő levétele után egy kellemes, otthonos megérkezést biztosítanak. Higiéniai szempontból is jó szolgálatot tesznek, hiszen felfogják az utca porát, az állatszőrt, a nedvességet.

Könnyen tisztítható modellek összeválogatása esetén egy rövid takarítással kordában tarthatók a napi szennyeződések, különösen akkor, ha alkalmanként mosógépben is ki lehet őket mosni egy alacsony hőfokú programmal például. De általánosságban elmondható, hogy egy minőségi darab időtálló, jó színtartó képességű és strapabíró, tehát rendszeres porszívózással, kirázással is jó állapotban tudhatjuk. De hogyan érdemes válogatni? Mutatunk egy-két tippet!

Előszoba, nappali, étkező

Az előbb említett előszobai szőnyegek, lábtörlők szinte elengedhetetlen részeit képezik egy háztartásnak. Ide nyugodtan választhatunk extra strapabíró, nedvességfogó, és könnyen tisztítható típusokat. Jó szolgálatot tehetnek a szintén gyakori téblábolásnak kitett konyhában, étkezőben is, ahol egy stílusos darab igazán mutatós lehet, ha a bútorok, a padlózat és a falak színeivel is harmonizál.

A nappaliba például egyéni meglátás alapján választhatunk egy igazán pihe-puha, meleg anyagot, amit a napos, vagy épp árnyékos szobarészeken fektetünk le, és könnyen válnak a kedvenc hempergős, pihenős helyekké akár egy könyv, egy újság, vagy egy film kíséretében. Meghitté varázsolják a hangulatot, ha természetesen a színek és a minták összeválogatásával egy hangulatos kombót sikerül összehoznunk.

Hálószoba, gyerekszoba

Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, ha a fekvőhelyük, a saját kis privát zónák rendezettek, derűs hangulatúak és elősegítik a pihenést, a tanulást, vagy éppen a játékot, a szórakozást. Éppen ezért, különösen a gyerkőcök nagyon hálásak tudnak lenni egy-egy kreatív mintás, mesefigurás játszószőnyegért, ami megalapozza a hangulatot, vagy éppen kedvesebbé teszi számukra a kötelező feladatok elvégzését.

Ami jó ebben, hogy kisebb anyagi ráfordítással egy-két évente is cserélgethetjük a szőnyegeket, vagy tesók, rokonok, ismerősök között továbbörökíthetjük őket a kisebbeknek, ha egy-egy szuperhős kimegy a divatból. Az új tulajdonos pedig újdonságként örülhet annak a minőségi darabnak, ami egy-két év múltán még bomba formában tündököl, és játékra készen nyújtózik el a szoba közepén, vagy az íróasztal alatt.

Bővülő kínálattal készülünk

Mint a lábtörlők és szőnyegek rajongói, sok-sok meglepetéssel készülünk az oldalon, ezért érdemes rendszeresen ránézni, hogyan alakul a kínálat. Kizárólag magas minőségű, gyerekek esetében a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő, ráadásul tündéri szőnyegekkel készülünk, melyek közül jópárat már most is láthattok a kategóriában. Ha van bármi kérdés a termékekkel, vásárlással kapcsolatban, keressetek bizalommal az elérhetőségeinknél!

Vélemény, hozzászólás?